Νέες προδιαγραφές Τηλεποπτείας και Tηλεδιαχείρισης Φ/Β Σταθμών, από τη ΔΕΔΔΗE. Άμεση συμμόρφωση χάρη στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης της MGD Energy.

Τα δεδομένα αλλάζουν στην αγορά ενέργειας με τους κατόχους Φωτοβολταϊκών Σταθμών να πρέπει να κινηθούν άμεσα προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι κάτοχοι σταθμών παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ με αποζημίωση ηλεκτρικής ενέργειας και με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 400kW, πρέπει να προβούν σε εγκατάσταση συστημάτων τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης των Σταθμών τους εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών, δηλαδή μέχρι τις 13/12/2024, ενώ για Σταθμούς με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1000 kW, η προθεσμία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης λήγει νωρίτερα, στις 31/10/2024

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση συμμόρφωσης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, άλλως ο Διαχειριστής θα προβεί σε απενεργοποίηση της σύνδεσης της εγκατάστασής τους με το Δίκτυο, μέχρι την επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με την ανωτέρω απαίτηση.

Οι παραπάνω προδιαγραφές ισχύουν και για τους Σταθμούς που η ενεργοποίηση της σύνδεσής τους με το Δίκτυο θα πραγματοποιηθεί μετά την προθεσμία.

Οι MGD Energy ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις νέες εξελίξεις.

Με περισσότερα από 13 χρόνια στο χώρο των ΑΠΕ, η MGD Energy παρέχει Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης για περισσότερα από 300MW Φωτοβολταϊκών σταθμών, με Τεχνικές Βάσεις Υποστήριξης σε όλη την επικράτεια. Oι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας περιλαμβάνουν, εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, και την ανάπτυξη πρωτοποριακού ενεργειακού λογισμικού απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης των Σταθμών, το MyMGD. Το ΜyMGD προσφέρει, σε πραγματικό χρόνο , πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά δεδομένα μέσω desktop ή mobile περιβάλλοντος.

Στη νέα πραγματικότητα η MGD Energy βρίσκεται ένα βήμα μπροστά αφού ήδη, πριν το νέο κανονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, επενδύει σταθερά στην ενεργειακή καινοτομία με hardware και software εξοπλισμό, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις. Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταλλάσσεται, οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι θα συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό εγκαίρως αφού η εταιρεία βλέπει μπροστά για να δίνει έγκαιρα άμεσες και αξιόπιστες λύσεις.

Η συνεχής ενίσχυση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μας, είναι η έμπρακτη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, η ανάγκη μας να πρωτοπορούμε μας καθιστά σήμερα, Νο1 εταιρεία σε έργα αυτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

Το χαρτοφυλάκιo της MGD Energy περιλαμβάνει, μεγάλα έργα παραγωγής ενέργειας, σε Ελλάδα και εξωτερικό (1,5 GW+ Μελέτη), περισσότερα από 60 ΜW σε έργα αυτοπαραγωγής, ενώ συντηρεί έργα ισχύος άνω των 300MW, στα οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης.

Πρόσφατα επέκτεινε τις δραστηριότητες της, παρέχοντας και ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ηλεκτροκίνησης για επιχειρήσεις και ιδιώτες που περιλαμβάνουν, Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και Στέγαστρα με Φωτοβολταϊκά, που συνοδεύονται από προηγμένες υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας κι ένας εκπρόσωπος της MGD Energy θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα.