Project Description

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ:

ΕΛΑΣΤΡΟΝ AE

KAΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ NET METERING

H MGD Energy ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 800kWp σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χαλυβουργικών προϊόντων και μεταλλικών υλικών δόμησης της χώρας.

Technology Information

Εγκατεστημένη Ισχύς: 800 kW

  Επιφάνεια κτηρίου: 5.000 τ.μ

  Φωτοβολταϊκά πλαίσια: 1.860

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1MWp εγκαταστάθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΑΣΤΡΟΝ στον Ασπρόπυργο Αττικής και συνδέθηκε στο δίκτυο στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering.

Η ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕ με τη συγκεκριμένη επένδυση αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 870 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα.

Το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΕΝ 62446. Ακολουθήθηκαν αυστηρά μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής, ενώ παράλληλα διασφαλίστηκε πλήρως η απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου.

Το έργο αποτελεί ορόσημο στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering, αφού αποτελεί την πρώτη επένδυση βιομηχανίας χαλυβουργικών προϊόντων στο Πλαίσιο του Προγράμματος Net Metering και σηματοδοτεί το έμπρακτο ενδιαφέρον των μεγάλων και ιστορικών επιχειρήσεων της χώρας για ενεργειακή εξοικονόμηση και προστασία του περιβάλλοντος. Προστίθεται στα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υλοποιήσει η MGD Energy SA, για Βιομηχανικούς Ομίλους ή για επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και ενισχύει περαιτέρω την σημαντική θέση που κατέχει η εταιρεία στον κλάδο της Μελέτης, Κατασκευής και Συντήρησης Φωτοβολταϊκών σταθμών.

Environmental Info

Αποτροπή C02: 870 τόνοι/έτος

Δέντρα για να αποφορρήσουν αυτή την ποσότητα άνθρακα: 80.000

Μείωση χλμ 800 συμβατικών αυτοκινήτων κατά 6.000 χλμ./έτος