Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Παγκοσμίως όλο και περισσότερα κράτη, ιδιώτες και επιχειρήσεις επενδύουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς η καθαρή ενέργεια είναι η βιώσιμη λύση για το μέλλον της οικονομίας αλλά και του πλανήτη. Τα Φωτοβολταϊκά αποτελούν τεχνολογία του αύριο με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.

Η MGD ENERGY διαθέτει πολυετή πείρα στην Μελέτη, Κατασκευή, Λειτουργία και Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Έχει κατασκευάσει σε όλη την Ελληνική Επικράτεια Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς υψηλών προδιαγραφών, συνολικής ισχύος άνω των 30MW. Κάθε έργο κρύβει πίσω του εξειδικευμένη γνώση ώστε να εξασφαλίζει τη βέλτιστη τεχνοοικονομική απόδοση της επένδυσης. H MGD ENERGY διαθέτει την τεχνογνωσία και την τεχνολογική εξειδίκευση ώστε να μπορεί να αναλάβει το σύνολο ενός έργου.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MGD ENERGY

Αδειοδοτική διαδικασία μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας Φ/Β σταθμών

Τεχνοοικονομικη μελετη επένδυσης

Τεχνοοικονομικη μελετη επένδυσης

Προμήθεια υψηλής ποιότητας εξοπλισμού

Κατασκευή Φωτοβολταϊκού σταθμού

Πιστοποίηση του έργου

Σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ

Λειτουργία Φωτοβολταϊκού σταθμού με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης

Συντήρηση με εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, η MGD ENERGY αναπτύσσει και εξελίσσει συνεχώς νέα προϊόντα. Ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες σε εφαρμογές, όπως η MyMGD που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί, σε πραγματικό χρόνο, τη λειτουργία και συντήρηση των Φωτοβολταικών Σταθμών του από το desktop ή το κινητό του. Για την MGD ENERGY, η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ αφού οι AΠΕ πέρα από αποδοτική επένδυση, είναι και η μόνη λύση για ένα βιώσιμο αύριο.

εφαρμογή myMgd

MyMGD

H custom εφαρμογη της MGD Energy που επιτρέπει στους πραγματικο χρόνο τη λειτουργία και συντήρηση των Φωτοβολταικών….

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η MGD ENERGY αναπτύσσει Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Στόχος, η δημιουργία βιώσιμων επενδύσεων. Η δραστηριοποίηση της MGD ENERGY στην Ανάπτυξη έργων εντάσσεται σε έργα μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Η εξειδίκευση αφορά στην αξιολόγηση εκτάσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη έργων, καθώς και την παροχή του συνόλου των απαιτούμενων υπηρεσιών για την ολοκλήρωση και λήψη των απαραίτητων αδειών.

MΕΛΕΤΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η MGD Energy έχει εκπονήσει μελέτες για Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς συνολικής ισχύος άνω των 450MW, ενώ έχει ολοκληρώσει ως EPC περισσότερα από 30MW Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Η εταιρεία εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Hλεκτρικής Eνέργειας, οι οποίες διασφαλίζουν και τις υψηλές αποδόσεις. Η ομάδα της ΜGD ENERGY αναλύει πλήθος διαφορετικών παραμέτρων, όπως κλίση εδάφους, προσανατολισμό, σημεία σύνδεσης, ηλεκτρικές απώλειες, βέλτιστη διαστασιολόγηση βάσει του επιλεγμένου εξοπλισμού, με σκοπό να καταλήξει στην τελική χωροθέτηση του Σταθμού.

Η εφαρμογή των διεθνών προτύπων αποτελεί απαρέγκλιτο κανόνα ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της επένδυσης μέσω της υψηλής ποιότητας κατασκευής. Η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στο Ελληνικό Πρότυπο HD384, όσο και στο Βρετανικό Πρότυπο BS7671.

Η εκπόνηση μελετών εφαρμογής έργων συνολικής ισχύος άνω των 300MW, καθώς και η συμμετοχή σε μεγάλης κλίμακας έργα, όπως το Progressovka Project στην Ουκρανία, συνολικής ισχύος 150MW, καθιστά την MGD ENERGY έναν από τους πιο έμπειρους μελετητές στην Ελληνική Επικράτεια. Η επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού και η χρήση σύγχρονων μεθόδων Διαχείρισης Έργου επιτυγχάνει υψηλής ποιότητας και βέλτιστης απόδοσης Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Κάθε έργο που κατασκευάζει η εταιρεία μας ακολουθείται από δωρεάν πρόγραμμα διετούς συντήρησης. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η απόδοση ενός Φωτοβολταϊκού σταθμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του. Ειδικότερα, η σωστή συντήρηση διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Σταθμού και συνεπώς τη μέγιστη δυνατή παραγωγή ενέργειας.

Προκειμένου να εξασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή απόδοση, η MGD ENERGY παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Λειτουργίας & Συντήρησης. Διαθέτει Τεχνικές Βάσεις Συντήρησης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια που εξυπηρετούν περισσότερους από 120 Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος άνω των 50 MW.

Ο έλεγχος της ομαλής Λειτουργίας των Φωτοβολταϊκών Σταθμών πραγματοποιείται από εξειδικευμένες ομάδες (service personnel) που χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να παρακολουθούν 24/7 και τον πιο απομακρυσμένο Σταθμό.

H MGD ENERGY είναι η πρώτη εταιρία που δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ελέγχουν τη Λειτουργία και Συντήρηση των Σταθμών τους από το desktop ή το κινητό τους μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής, MyMGD. Η MGD Energy είναι πιστοποιημένη για Συντήρηση Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και OHSAS 18001:2007.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο απομακρυσμένος έλεγχος αποτελεί σημαντική υπηρεσία για την MGD ENERGY. Η εύρυθμη λειτουργία εξασφαλίζεται από τη χρήση αξιόπιστων συστημάτων τηλεμετρίας Φωτοβολταικών Σταθμών, σε συνδυασμό με την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι εγκαταστάσεις ελέγχονται καθημερινά, σε 24ωρη βάση, μέσω ενός προηγμένου λογισμικού που ειδοποιεί για τυχόν σφάλματα, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Οι εξειδικευμένες ομάδες μηχανικών (service personnel) της MGD ENERGY που βρίσκονται σε όλη Ελλάδα είναι πάντα έτοιμες να παρέμβουν ώστε να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, όπου και αν βρίσκεται.

Oι πελάτες της MGD ENERGY αισθάνονται σίγουροι καθώς μπορούν να ενημερώνονται ανελλιπώς από την 24ωρη γραμμή υποστήριξης, αλλά και από την εφαρμογή ΜyMGD που δείχνει την κατάσταση των Πάρκων σε πραγματικό χρόνο.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
Σε περίπτωση βλάβης, η MGD ENERGY ακολουθεί μια σειρά διαδικασιών που εξασφαλίζουν την άμεση αποκατάσταση, χωρίς περιττά έξοδα.

Aφού καταγραφεί και μελετηθεί λεπτομερώς η βλάβη, η εταιρία επικοινωνεί με τον κατασκευαστή ή προμηθευτή του ελαττωματικού εξοπλισμού προκειμένου να ελέγξει αν βρίσκεται εντός εγγύησης. Κατόπιν αναλαμβάνει την επιστροφή του και την παραλαβή και εγκατάσταση του νέου. Tέλος, η εταιρία ενημερώνει τους πελάτες της με αναφορά που περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Η MGD ENERGY ελέγχει και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση των Φωτοβολταικών Πάρκων που αναλαμβάνει, ενώ οι πελάτες της λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση της απόδοσης των Φωτοβολταϊκών Σταθμών μέσω της εφαρμογής MyMGD.

my Mgd app

MyMGD

H custom εφαρμογη της MGD Energy που επιτρέπει στους πραγματικο χρόνο τη λειτουργία και συντήρηση των Φωτοβολταικ πραγματικο χρόνοών…. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

H ομάδα μηχανικών της MGD ENERGY, με τη βοήθεια ειδικά διακριβωμένων οργάνων, πραγματοποιεί μια σειρά ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών ελέγχων, προκειμένου να εντοπίζει τα συστήματα που χρειάζονται Προληπτική Συντήρηση.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την άμεση αντικατάσταση αναλώσιμων όπως και προληπτικό έλεγχο ισχύος, της οποίας η μεταβολή μπορεί να σηματοδοτεί κάποια βλάβη.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Φωτοβολταϊκών πλαισίων

Στοιχειοσειρών

Ηλεκτρικών πινάκων

Inverter

Καλωδιώσεων

Γειώσεων και αντικεραυνικής προστασίας υποσταθμών Μ.Τ.

Συστημάτων ασφαλείας και επιτήρησης

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Λίπανση τυχόν κινούμενων μερών

Έλεγχος συσφίξεων

Έλεγχος βάσεων στήριξης για τυχόν φθορές

DHCJKDCLKLCKSDC

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

O καθαρισμός των πλαισίων και του αγροτεμαχίου κάθε Σταθμού είναι απαραίτητος για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του. Η MGD ENERGY έχει τη γνώση και τον απαραίτητο εξοπλισμό που διασφαλίζουν την προστασία της επένδυσης.

Eιδικά καταρτισμένες ομάδες αναλαμβάνουν τον περιοδικό καθαρισμό των Φωτοβολταικών Πλαισίων με τη χρήση των κατάλληλων μεθόδων. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες με τη σύμφωνη γνώμη του πελάτη. Ο καθαρισμός του αγροτεμαχίου εξασφαλίζει την εύκολη προσβασιμότητα στο Σταθμό, αποτελεσματική παθητική πυρασφάλεια και την αποτροπή μη ελεγχόμενων φωτοσκιάσεων, πραγματοποιείται δε, μία με δύο φορές το χρόνο ή οποτεδήποτε οι συνθήκες το απαιτούν.

Οι πελάτες της MGD ENERGY μπορούν να παρακολουθούν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες καθαρισμών μέσω της εφαρμογής ΜyMGD.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ
Η MGD ENERGY ελέγχει και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση των Φωτοβολταικών Πάρκων που αναλαμβάνει, ενώ οι πελάτες της λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση της απόδοσης των Φωτοβολταϊκών Σταθμών μέσω της εφαρμογής MyMGD.

my Mgd app

MyMGD

H custom εφαρμογη της MGD Energy που επιτρέπει στους πραγματικο χρόνο τη λειτουργία και συντήρηση των Φωτοβολταικών σε πραγματικό χρόνο…. 

Μάθετε περισσότερα εδώ