Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας – τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Η χωροθέτηση της προσθήκης είναι τέτοια, ώστε να μην επισκιάζει το υφιστάμενο κτίσμα και να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν μικρότερο τμήμα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου.

Το παλαιό κτίριο φιλοξενεί τους χώρους ημέρας ( κουζίνα – τραπεζαρία – καθιστικό ),ενώ οι χώροι νύχτας αρθρώνονται κάθετα, μέσω ενός διάφανου περάσματος, δημιουργώντας ένα μικρό προςστατευμένο προαύλιο

μεταξύ των δύο κτιριακών όγκων.

Στον αμήχανο χώρο του περάσματος, που προέκυψε λόγω του ακανόνιστου σχήματος του οικοπέδου, χωροθετήθηκαν ένα wc ξένων, λειτουργικοί χώροι (πλυηντήριο, στεγνωτήριο), καθώς και οι απαραίτητες λινοθήκες. Προσεγγίζοντας τους χώρους νύχτας, η αίσθηση της απομόνωσης και της ιδιωτικότητας τονίζεται.

Το μικρό ελεύθερο ύψος των υπνοδωματίων, η απρόσκοπτη οπτική επαφή με το εξωτερικό, σε συνδυασμό με τις γραμμικές επιφάνειες, συμβάλλουν στην ηρεμία και βοηθούν στη χαλάρωση. Η εστίαση του επιμηκούς φεγγίτη πάνω από το κρεβάτι,  χαρίζει στους χρήστες έναν ύπνο κάτω από μια συστάδα δέντρων.

Αρχιτεκτονικοί χειρισμοί έχουν ως στόχο την υποβάθμιση του νέου όγκου μέσω της διάφανης εσωτερικής όψης, ενώ ο σημειακός φωτισμός, ακολουθώντας ενιαίο κάνναβο, ενοποιεί εσωτερικό – εξωτερικό χώροκαι παράλληλα φωτίζει σκηνογραφικά το παλαιό κέλυφος. Έγινε, επίσης, προσπάθεια οπτικής διεύρυνσης του αύλειου χώρου μέσω της διάφανης περιτοίχισης, της οποίας η συμπαγής μπετονένια βάση έχει τη χρήση καθιστικού.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: RIZA3Architects

Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη: MGD Energy

Στατική Μελέτη: Χαράλαμπος Φίλης