mgd-banner-res

Αυτοπαραγωγή - Net Metering

H MGD Energy SA, ως εξειδικευμένη και βραβευμένη εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών, διαθέτει την πλήρη κατάρτιση και εμπειρία για την ενεργειακή ανάλυση του κτιρίου και την εγκατάσταση του βέλτιστου Φωτοβολταϊκού σας συστήματος, αξιοποιώντας το νέο Πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού Net Metering - Αυτοπαραγωγή.

Η MGD Energy SA έχοντας κατασκευάσει πάνω από 10MW Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια μπορεί να καταστεί ο ιδανικός συνεργάτης σας για την υλοποίηση της επένδυσής σας.

contacttel

 

 

Πώς λειτουργεί

Το ρολόι αυτό μετρά το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από το σύστημα αυτοπαραγωγής ( φωτοβολταϊκό ή ανεμογεννήτρια ).

Η ενέργεια που παράγει το σύστημά σας κατά τη διάρκεια ενός κύκλου καταμέτρησης, συμψηφίζεται με την ενέργεια που καταναλώσατε κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου.

Με αυτό τον τρόπο, πληρώνετε μόνο για την καθαρή ποσότητα ρεύματος που καταναλώσατε.

net metering

Τι πληρώνετε

Αν παράγετε λιγότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεστε, πληρώνετε τη διαφορά.

Αν παράγετε περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεστε, δεν πληρώνετε για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώσατε. Σε περίπτωση που υπάρχει περίσσεια ενέργειας, η περίσσεια απορροφάται από το ηλεκτρικό δίκτυο χωρίς να πληρώνεστε.

Για αυτό το σύστημα αυτοπαραγωγής, πέρα από τη σωστή και άρτια τεχνικά εγκατάσταση, πολύ σημανικό ρόλο παίζει και η σωστή μελέτη και σχεδίαση του συστήματος.

Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα, παράγει ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεστε, αυξάνοντας έτσι το οικονομικό όφελος της εγκατάστασης.

Τι σας προσφέρουμε

H MGD Energy μελετώντας τη στέγη του ακινήτου σας:

- Πλήρη Ενεργειακή Ανάλυση και εξαγωγή του Ενεργειακού Προφίλ της κατοικίας σας
- Μελέτη εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού συστήματος
- Προσανατολισμός ακινήτου
- Στατικότητα
- Στήριξη Φωτοβολταϊκού Συστήματος
- Σκιάσεις από εμπόδια
- Ηλεκτρολογική μελέτη

με τα πιο σύγχρονα προγράμματα και εργαλεία, και προτείνοντας την καλύτερη τεχνοοικονομικά λύση χρησιμοποιώντας τον πιο εγγυημένο εξοπλισμό, σας προσφέρει αξιόπιστη εφαρμογή του Φωτοβολταϊκού σας Συστήματος προσαρμοσμένο στο ενεργειακό προφίλ της κατοικίας σας.

Ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με κορυφαία προϊόντα.

Επενδύοντας στη στέγη σας εξασφαλίζετε:

- Δραματική μείωση ή μηδενισμός του κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας
- Δεν εξαρτάστε από εγγυημένη τιμή ( feed in Tariff ) μιας και πραγματοποιείται Ενεργειακός Συμψηφισμός
- Δεν είστε εκτεθειμμένος σε μελλοντικές αυξήσεις των τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας
- Προστασία του περιβάλλοντος

Τα σημαντικότερα σημεία είναι τα εξής:

- Ενεργειακός Συμψηφισμός της παραγόμενης και της καταναλισκόμενης ενέργειας με αποτέλεσμα μηδενικό κόστος για ηλεκτρική ενέργεια.
- Επιλογή για μηδενικό κόστος και για τη θέρμανση της κατοικίας σας με την εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας.
- Απλή διαδικασία Αδειοδότησης

Νέα

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/03/2011

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 9.9kW σε ταράτσα κτιρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου ολοκλήρωσε η MGD Energy στο πλαίσιο του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε Δώματα και Στέγες Κτιρίων».

Χρησιμοποιήθηκαν βάσεις της εταιρίας Schletter GmbH σε διάταξη τραπεζίου που επιτρέπει την ερμάτωση των βάσεων αποφεύγοντας έτσι την διάτρηση της υπάρχουσας μόνωσης.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/05/2011

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί η MGD Energy, έχοντας συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

H HERON γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών:

Περισσότερα...

energiagr

Πηγή: Energia.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/11/2011

Η MGD Energy ανακοίνωσε τη σύνδεση έξι (6) νέων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 230 kW.

Συγκεκριμένα:

  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα ισχύος 9.84 kW στην περιοχή: Κρυονέρι Αττικής...
Περισσότερα...

econewsgr

Πηγή: Econews.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2012

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή 2 έργων ισχύος 500kW έκαστο σε Αμπελώνα Λάρισας και Λεύκη Καρδίτσας, 2 έργων ισχύος 100 kW το καθένα σε Μέγαρα Αττικής και Βόλο Μαγνησίας, καθώς και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 120kW.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2.5 ΜW.

Περισσότερα...

capitalgr

Πηγή: Capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2012


Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία MGD Energy. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια Φωτοβολταϊκών γεννητριών συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας. Η πρώτη Φ/Β εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λαρίσης και θα περιλαμβάνει 2.083 premium Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Περισσότερα...

bloomberg-news

Conergy AG (CGYK), a German solar-energy company, and Athens-based MGD Energy plan to operate six solar plants in Greece with a total capacity of 3 megawatts, enough to supply 1,100 households.

The plants will supply as much as 4.3 million kilowatt- hours of electricity a year, according to a statement posted on Conergy’s website today.

Solar-power generation in Greece climbed 65 percent to 724.18 watts in the first half of the year, the state-controlled electricity market operator, known as Lagie, said in July.

Περισσότερα...

img-neo-2

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 6,4 kVA, το οποίο εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας APIVITA AEBE στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται ενσωματωμένη ως δομικό στοιχείο (building integrated photovoltaic) στο αίθριο του κτιρίου και αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει ετησίως 9.130 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 6.391 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερα...

ek-2012

Πηγή: Περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές

Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας - τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Περισσότερα...

closetheloop

Η MGD Energy συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει η ClosetheLoop με την υποστήριξη του ΣΕΒ:Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του CSR In Greece με θέμα "Ecolabels και Εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο".

Την MGD Energy θα εκπροσωπήσει ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, co-founder και CEO της εταιρείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου "Σύστημα επιλογής Οικολογικής Σήμανσης - Ecolabel Decision Support System (EDSS)", που εκπονείται από την close the Loop σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και η δημιουργία διαλόγου γύρω από τη σημασία της οικολογικής σήμανσης ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις Ελληνικές εξαγωγές.

 

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.