mgd-banner-building

MGD Building Monitoring

thumb monitorΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤ.
( ΕΜΠΟΡΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ )

 

Η υπηρεσία MGD Building Monitoring έχει ως στόχο την ορθολογική χρήση ενέργειας, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη συνεχή μείωση / βελτιστοποίηση του ενεργειακού σας κόστους, μέσω του συνεχούς παρακολούθησης του ενεργειακού προφίλ του κτιρίου σας με μετρήσεις πραγματικού χρόνου.

Επιλογή Μεθόδου Ενεργειακής Παρακολούθησης

Σύμφωνα με Διεθνή πρότυπα ( IPMVP - International Performance Measurement & Verification Protocol ) και α
νάλογα με το επιθυμητό βάθος ανάλυσης του εγκατεστημένου εξοπλισμού ή των παρεμβάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο κτίριο, επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος παρακολούθησης της κτιριακής σας εγκατάστασης.


Εγκατάσταση κατάλληλου Εξοπλισμού

Σε συνέχεια της επιλογής της κατάλληλης μεθόδου εγκαθίσταται ο απαραίτητος εξοπλισμός μετρήσεων ( μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, θερμικών μεγεθών, περιβαλλοντικών συνθηκών ), ώστε να είναι εφικτή η παρακολούθηση με διενέργεια μετρήσεων πραγματικού χρόνου στην κτιριακή εγκατάσταση. 

Αναφορές Ενεργειακής Ανάλυσης ( Reports )

Η εταιρεία μας συντάσσει και σας παραδίδει τακτικές αναφορές Ενεργειακής Ανάλυσης του κτιρίου σας. Οι αναφορές Ενεργειακής Ανάλυσης μπορεί να είναι εβδομαδιαίες , μηνιαίες ή τριμηνιαίες.

Σε κάθε αναφορά περιλαμβάνονται σενάρια Εξοικονόμησης Ενέργειας και τρόπος εφαρμογής τους για το επόμενο διάστημα. Η κάθε επόμενη αναφορά αξιολογεί τα αποτελέσματα ( μείωση κόστους ) κάθε προτεινόμενου σεναρίου Εξοικονόμησης Ενέργειας βάσει των πραγματικών μετρήσεων που διενεργούνται.

Τα σενάρια εξοικονόμησης προσανατολίζονται σε παρεμβάσεις στη χρήση του κτιρίου με παροχή συμβουλών καλύτερης χρήσης του κτιρίου και πάντοτε με στόχο την επίτευξη των τιθέμενων επιπέδων εξοικονόμησης.

Συνεχής εκπαίδευση των χρηστών

Προτεραιότητά μας αποτελεί η συνεχής εκπαίδευση των χρηστών του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια ενεργειακής παρακολούθησης του κτιρίου, οι χρήστες του κτιρίου ενημερώνονται για τα περιβαλλοντικά αποτελέσματα των δράσεων που υλοποιούνται ( Σενάρια Εξοικονόμησης ) και ευαισθητοποιούνται σχετικά με την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Σεμινάριο – Εκπαίδευση των χρηστών του κτιρίου

Η εταιρεία μας στο πλαίσιο της υπηρεσίας MGD Building Monitoring μπορεί να διοργανώσει σεμινάριο - εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις σας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ορθολογική χρήση της ενέργειας. Στην παρουσίαση θα γίνεται αντιληπτή η σημαντικότητα της εφαρμογής των δράσεων Εξοικονόμησης και θα τονίζεται η Περιββαλοντική τους σημασία.

• Πιστοποιημένες διαδικασίες Παρακολούθησης Ενεργειακού Προφίλ

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 και OHSAS 18001:2007 για την παρακολούθηση Ενεργειακού Προφίλ κτιρίων

Νέα

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/03/2011

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 9.9kW σε ταράτσα κτιρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου ολοκλήρωσε η MGD Energy στο πλαίσιο του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε Δώματα και Στέγες Κτιρίων».

Χρησιμοποιήθηκαν βάσεις της εταιρίας Schletter GmbH σε διάταξη τραπεζίου που επιτρέπει την ερμάτωση των βάσεων αποφεύγοντας έτσι την διάτρηση της υπάρχουσας μόνωσης.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/05/2011

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί η MGD Energy, έχοντας συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

H HERON γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών:

Περισσότερα...

energiagr

Πηγή: Energia.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/11/2011

Η MGD Energy ανακοίνωσε τη σύνδεση έξι (6) νέων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 230 kW.

Συγκεκριμένα:

  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα ισχύος 9.84 kW στην περιοχή: Κρυονέρι Αττικής...
Περισσότερα...

econewsgr

Πηγή: Econews.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2012

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή 2 έργων ισχύος 500kW έκαστο σε Αμπελώνα Λάρισας και Λεύκη Καρδίτσας, 2 έργων ισχύος 100 kW το καθένα σε Μέγαρα Αττικής και Βόλο Μαγνησίας, καθώς και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 120kW.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2.5 ΜW.

Περισσότερα...

capitalgr

Πηγή: Capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2012


Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία MGD Energy. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια Φωτοβολταϊκών γεννητριών συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας. Η πρώτη Φ/Β εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λαρίσης και θα περιλαμβάνει 2.083 premium Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Περισσότερα...

bloomberg-news

Conergy AG (CGYK), a German solar-energy company, and Athens-based MGD Energy plan to operate six solar plants in Greece with a total capacity of 3 megawatts, enough to supply 1,100 households.

The plants will supply as much as 4.3 million kilowatt- hours of electricity a year, according to a statement posted on Conergy’s website today.

Solar-power generation in Greece climbed 65 percent to 724.18 watts in the first half of the year, the state-controlled electricity market operator, known as Lagie, said in July.

Περισσότερα...

img-neo-2

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 6,4 kVA, το οποίο εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας APIVITA AEBE στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται ενσωματωμένη ως δομικό στοιχείο (building integrated photovoltaic) στο αίθριο του κτιρίου και αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει ετησίως 9.130 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 6.391 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερα...

ek-2012

Πηγή: Περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές

Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας - τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Περισσότερα...

closetheloop

Η MGD Energy συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει η ClosetheLoop με την υποστήριξη του ΣΕΒ:Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του CSR In Greece με θέμα "Ecolabels και Εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο".

Την MGD Energy θα εκπροσωπήσει ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, co-founder και CEO της εταιρείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου "Σύστημα επιλογής Οικολογικής Σήμανσης - Ecolabel Decision Support System (EDSS)", που εκπονείται από την close the Loop σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και η δημιουργία διαλόγου γύρω από τη σημασία της οικολογικής σήμανσης ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις Ελληνικές εξαγωγές.

 

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.