mgd-banner-building

MGD Building Energy Efficiency

thumb buildΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
( ΕΜΠΟΡΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ )

 

Η υπηρεσία MGD Building Energy Efficiency αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων και στην retrofit εφαρμογή των προτεινόμενων λύσεων.

Με την εφαρμογή σύγχρονων λύσεων εκσυγχρονίζετε τις κτιριακές σας εγκαταστάσεις, εναρμονίζοντας τα κτίριά σας με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων και τους στόχους της ΕΕ για το 2020.

Το λειτουργικό κόστος μειώνεται δραστικά εφαρμόζοντας πλήθος διαφορετικών και εξειδικευμένων λύσεων, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Υλοποίηση Παρεμβάσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις ποικίλουν και είναι προσανατολισμένες να ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε εμπορικού κτιρίου.

mgd-icons-commercial

 

Κτιριακό Κέλυφος

Με την εφαρμογή Αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων αναβαθμίζουμε ενεργειακά το κέλυφος των κτιριακών σας εγκαταστάσεων. Συνδυασμός λύσεων Εξωτερικής Θερμομόνωσης, Αντικατάστασης Κουφωμάτων, Υγρομόνωσης ,  προστασία από εισροή αέρα, τοποθέτηση σταθερών ή κινητών σκιάστρων αποτελούν μόνο μερικές από τις λύσεις που εφαρμόζουμε.

 Φωτισμός

Επανασχεδιάζοντας το φωτισμό, που καλύπτει τους χώρους της εγκατάστασής σας, βελτιστοποιούμε την οπτική άνεση, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούμε το κόστος λειτουργίας του.

Ηλεκτρικά Φορτία

Λαμβάνοντας υπόψη μας τον αναλυτικό έλεγχο που διενεργούμε στην ηλεκτρολογική σας εγκατάσταση προβαίνουμε στην αναβάθμισή της και στην βελτιστοποίηση των επιμέρους συστημάτων.

Θέρμανση - Κλιματισμός

Με γνώμονα τη θερμική άνεση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας υλοποιούμε παρεμβάσεις που αφορούν είτε τη βελτίωση είτε την αντικατάσταση συστημάτων του κτιρίου. Αναπόσπαστο μέρος στις λύσεις που εφαρμόζουμε αποτελεί η διαχείριση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα ( Αερισμός ).

Ζεστά Νερά Χρήσης ( ΖΝΧ )

Στα εμπορικά κτίρια με μεγάλες απαιτήσεις σε Ζεστό Νερό Χρήσης ( Ξενοδοχειακές Μονάδες, κ.α ) οι παρεμβάσεις που υλοιπούμε ελαχιστοποιούν τόσο τη σπατάλη νερού, όσο και τα ποσά που δαπανώνται για τη θέρμανσή τους.

 Διαχείριση Συστημάτων & Ενέργειας

Υλοποιώντας το απαιτούμενο επίπεδο αυτοματισμού και εγκαθιστώντας Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ( BEMS ), επιτυγχάνουμε σημαντικά ποσά εξοικονόμησης.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εισάγονται στο ενεργειακό ισοζύγιο του κτιρίου σας για την κάλυψη μερικών ή συνολικών αναγκών των εγκατεστημένων συστημάτων ή εξοπλισμού

 

Πρόσθετες Υπηρεσίες

 Ενεργειακό Πλάνο Επιχείρησης

Η MGD Energy μπορεί να συντάξει το ενεργειακό πλάνο της επιχείρησής σας.

Το Ενεργειακό Πλάνο της επιχείρησης προδιαγράφει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις εξοικονόμησης, το βαθμό εξοικονόμησης που προκύπτει για κάθε παρέμβαση, το διάστημα απόσβεσης της επένδυσης, καθώς και τον προγραμματισμό των εργασιών σε μια εκτεταμένη περίοδο, σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Μερικά από τα εξεταζόμενα κριτήρια είναι ο χρόνος απόσβεσης των παρεμβάσεων, κόστος παρεμβάσεων , λειτουργική αναγκαιότητα υλοποίησης κάποιας παρέμβασης, κ.λπ.

 

 

Νέα

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/03/2011

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 9.9kW σε ταράτσα κτιρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου ολοκλήρωσε η MGD Energy στο πλαίσιο του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε Δώματα και Στέγες Κτιρίων».

Χρησιμοποιήθηκαν βάσεις της εταιρίας Schletter GmbH σε διάταξη τραπεζίου που επιτρέπει την ερμάτωση των βάσεων αποφεύγοντας έτσι την διάτρηση της υπάρχουσας μόνωσης.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/05/2011

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί η MGD Energy, έχοντας συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

H HERON γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών:

Περισσότερα...

energiagr

Πηγή: Energia.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/11/2011

Η MGD Energy ανακοίνωσε τη σύνδεση έξι (6) νέων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 230 kW.

Συγκεκριμένα:

  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα ισχύος 9.84 kW στην περιοχή: Κρυονέρι Αττικής...
Περισσότερα...

econewsgr

Πηγή: Econews.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2012

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή 2 έργων ισχύος 500kW έκαστο σε Αμπελώνα Λάρισας και Λεύκη Καρδίτσας, 2 έργων ισχύος 100 kW το καθένα σε Μέγαρα Αττικής και Βόλο Μαγνησίας, καθώς και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 120kW.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2.5 ΜW.

Περισσότερα...

capitalgr

Πηγή: Capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2012


Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία MGD Energy. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια Φωτοβολταϊκών γεννητριών συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας. Η πρώτη Φ/Β εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λαρίσης και θα περιλαμβάνει 2.083 premium Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Περισσότερα...

bloomberg-news

Conergy AG (CGYK), a German solar-energy company, and Athens-based MGD Energy plan to operate six solar plants in Greece with a total capacity of 3 megawatts, enough to supply 1,100 households.

The plants will supply as much as 4.3 million kilowatt- hours of electricity a year, according to a statement posted on Conergy’s website today.

Solar-power generation in Greece climbed 65 percent to 724.18 watts in the first half of the year, the state-controlled electricity market operator, known as Lagie, said in July.

Περισσότερα...

img-neo-2

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 6,4 kVA, το οποίο εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας APIVITA AEBE στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται ενσωματωμένη ως δομικό στοιχείο (building integrated photovoltaic) στο αίθριο του κτιρίου και αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει ετησίως 9.130 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 6.391 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερα...

ek-2012

Πηγή: Περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές

Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας - τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Περισσότερα...

closetheloop

Η MGD Energy συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει η ClosetheLoop με την υποστήριξη του ΣΕΒ:Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του CSR In Greece με θέμα "Ecolabels και Εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο".

Την MGD Energy θα εκπροσωπήσει ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, co-founder και CEO της εταιρείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου "Σύστημα επιλογής Οικολογικής Σήμανσης - Ecolabel Decision Support System (EDSS)", που εκπονείται από την close the Loop σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και η δημιουργία διαλόγου γύρω από τη σημασία της οικολογικής σήμανσης ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις Ελληνικές εξαγωγές.

 

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.