mgd-banner-geniko

Υπηρεσίες mgd

Ενεργειακός Συμψηφισμός: Η άμεση λύση εξοικονόμησης

sourses hover

Το πρόγραμμα Ενεργειακού Συμψηφισμού ή Net Metering με εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους για κατοικίες και επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί κτίρια με σημαντικές καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα εξοικονόμησης.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις κρίσιμες παραμέτρους επιλογής του κατάλληλου φωτοβολταϊκού συστήματος, καθώς και τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος Ενεργειακού Συμψηφισμού.

 

Η διαστασιολόγηση του συστήματος πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της εγκατάστασης που πρόκειται να συνδεθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα. Η διαδικασία συμψηφισμού ηλεκτρικής ενέργειας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και τυχόν πλεόνασμα αυτής δεν αποζημιώνεται. Συνεπώς, η τεχνικά άρτια διαστασιολόγηση του συστήματος είναι εξαιρετικά σημαντική.

Επιπρόσθετα, με τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες ενός κτιρίου, το ενεργειακό προφίλ του κτιρίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επιλογή του κατάλληλου φωτοβολταϊκού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση του κτιρίου, οι ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας που εμφανίζουν τη σημαντικότερη κατανάλωση αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες στην επιλογή της κατάλληλης ισχύος του φωτοβολταϊκού συστήματος για την εγκατάσταση. Αν, για παράδειγμα, κάποιες χρήσεις (π.χ. μαγείρεμα με ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο, κλπ ή ώρες λειτουργίας επιχείρησης) γίνονται τις ώρες ηλιοφάνειας και η ζήτηση καλύπτεται απ’ ευθείας από το φωτοβολταϊκό και όχι με απορρόφηση ενέργειας από το δίκτυο, η τιμή συμψηφισμού μεγαλώνει, οπότε υπάρχει και σημαντικά μεγαλύτερο όφελος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποπληρωμή του συστήματος γίνεται μεταξύ 8-10 ετών, ενώ το συμβόλαιο με τον Πάροχο Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει διάρκεια τα 25 έτη. Συνεπώς, η εξοικονόμηση συνεχίζει για περίπου 15 επιπλέον έτη. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η επένδυση σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα έχει ένα μέσο βαθμό απόδοσης της τάξης του 10%.

Φυσικά οι αποδόσεις και ο χρόνος απόσβεσης εξαρτάται κυρίως από το τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας που έχει ο καταναλωτής που θα εγκαταστήσει το σύστημα αυτοπαραγωγής και τη χρήση του κτιρίου.

Σημαντικά Στοιχεία του προγράμματος Net Metering

  • Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις κατανάλωσης, ενώ επιτρέπεται η εγκατάσταση τόσο σε κτίρια όσο και επί γηπέδου.
  • Το όριο ισχύος τίθεται στα 20kW για το διασυνδεδεμένο σύστημα ή μέχρι 50% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης, εφόσον η τιμή αυτή είναι μεγαλύτερη του ορίου των 20kW.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν την κυριότητα, είτε εκμισθώνουν το χώρο εγκατάστασης (δεν ισχύει στο Ειδικό Πρόγραμμα Φ/Β σε κτίρια)

Επενδύοντας στη στέγη σας εξασφαλίζετε:

  • Δραματική μείωση ή μηδενισμός του κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας
  • Δεν εξαρτάστε από εγγυημένη τιμή ( feed in Tariff ) μιας και πραγματοποιείται Ενεργειακός Συμψηφισμός
  • Δεν είστε εκτεθειμένος σε μελλοντικές αυξήσεις των τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας
  • Δυνατότητα για μηδενικό κόστος και για τη θέρμανση/ψύξη του κτιρίου σε περίπτωση συνδυασμού του φωτοβολταϊκού συστήματος με αντλίας θερμότητας
  • Προστασία του περιβάλλοντος

Η MGD Energy διαθέτει σημαντική εμπειρία έχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 10MW φωτοβολταϊκών σταθμών και συντηρώντας περισσότερα από 20MW σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Η εταιρεία μπορεί να σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων με εξαιρετική ποιότητα παροχής υπηρεσίας σε όλα τα στάδια.

Η MGD Energy είναι πιστοποιημένη για Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά ISO 9001:2008, OHSAS 18001:2007 και ISO 14001:2004, ενώ διαθέτει σταθμούς βάσης υποστήριξης των υπηρεσιών της, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

 Επικοινωνήστε μαζί μας για μελέτη του δικού σας ακινήτου ή για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.

 contacttel

 

 

Νέα

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/03/2011

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 9.9kW σε ταράτσα κτιρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου ολοκλήρωσε η MGD Energy στο πλαίσιο του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε Δώματα και Στέγες Κτιρίων».

Χρησιμοποιήθηκαν βάσεις της εταιρίας Schletter GmbH σε διάταξη τραπεζίου που επιτρέπει την ερμάτωση των βάσεων αποφεύγοντας έτσι την διάτρηση της υπάρχουσας μόνωσης.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/05/2011

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί η MGD Energy, έχοντας συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

H HERON γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών:

Περισσότερα...

energiagr

Πηγή: Energia.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/11/2011

Η MGD Energy ανακοίνωσε τη σύνδεση έξι (6) νέων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 230 kW.

Συγκεκριμένα:

  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα ισχύος 9.84 kW στην περιοχή: Κρυονέρι Αττικής...
Περισσότερα...

econewsgr

Πηγή: Econews.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2012

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή 2 έργων ισχύος 500kW έκαστο σε Αμπελώνα Λάρισας και Λεύκη Καρδίτσας, 2 έργων ισχύος 100 kW το καθένα σε Μέγαρα Αττικής και Βόλο Μαγνησίας, καθώς και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 120kW.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2.5 ΜW.

Περισσότερα...

capitalgr

Πηγή: Capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2012


Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία MGD Energy. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια Φωτοβολταϊκών γεννητριών συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας. Η πρώτη Φ/Β εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λαρίσης και θα περιλαμβάνει 2.083 premium Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Περισσότερα...

bloomberg-news

Conergy AG (CGYK), a German solar-energy company, and Athens-based MGD Energy plan to operate six solar plants in Greece with a total capacity of 3 megawatts, enough to supply 1,100 households.

The plants will supply as much as 4.3 million kilowatt- hours of electricity a year, according to a statement posted on Conergy’s website today.

Solar-power generation in Greece climbed 65 percent to 724.18 watts in the first half of the year, the state-controlled electricity market operator, known as Lagie, said in July.

Περισσότερα...

img-neo-2

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 6,4 kVA, το οποίο εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας APIVITA AEBE στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται ενσωματωμένη ως δομικό στοιχείο (building integrated photovoltaic) στο αίθριο του κτιρίου και αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει ετησίως 9.130 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 6.391 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερα...

ek-2012

Πηγή: Περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές

Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας - τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Περισσότερα...

closetheloop

Η MGD Energy συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει η ClosetheLoop με την υποστήριξη του ΣΕΒ:Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του CSR In Greece με θέμα "Ecolabels και Εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο".

Την MGD Energy θα εκπροσωπήσει ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, co-founder και CEO της εταιρείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου "Σύστημα επιλογής Οικολογικής Σήμανσης - Ecolabel Decision Support System (EDSS)", που εκπονείται από την close the Loop σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και η δημιουργία διαλόγου γύρω από τη σημασία της οικολογικής σήμανσης ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις Ελληνικές εξαγωγές.

 

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.