mgd-banner-geniko

Υπηρεσίες mgd

EnvironmentalAward Bronze

Η MGD Energy βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2015 για τη σημαντική συμβολή της στην προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών που εξασφαλίζουν βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και του κλάδου της ενέργειας, η MGD Energy ξεχώρισε κατακτώντας το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία: Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών & Σύμβουλοι - Energy Services Companies & Consultants.  

 

 

 

 

Photo 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MGD Energy κ. Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, δήλωσε σχετικά: " Η σημερινή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για ολόκληρη την ομάδα της MGD Energy. Στόχος μας είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών, υψηλής ποιότητας, με σκοπό να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στους πελάτες μας για κτίρια βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά. Θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε καινοτόμες υπηρεσίες στην ολιστική μας προσέγγιση, οι οποίες θα συμβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην αειφορία και την επιτυχία των πελατών μας ".

Η MGD Energy Τεχνική Ενεργειακή ΑΕ έχει κύριες δραστηριότητες στους κλάδους της Ενεργειακής Αναβάθμισης κτιρίων και στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι πυλώνες ανάπτυξής της είναι η Εξοικονόμηση Ενέργειας μέσω εφαρμογής ενός φάσματος υπηρεσιών και η παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω κατασκευής έργων ΑΠΕ.

Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η εταιρεία έχει κατασκευάσει σχεδόν 9,5MW ΦωτοβολταΙκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας για λογαριασμό πελατών της. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συντήρησης με έργα συνολικής ισχύος 15MW στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και σε άλλες μορφές ανανεώσιμης ενέργειας, όπως η Αιολική και η Βιομάζα. Τα κατασκευασμένα έργα ΑΠΕ της εταιρείας παράγουν κάθε έτος σχεδόν 14500MWh καθαρής ενέργειας. 

Στον τομέα των κτιρίων, η MGD Energy δημιούργησε ένα φάσμα συνδυασμένων υπηρεσιών, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη εφαρμογή ενός συνολικού και ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα κτίριο. Οι υπηρεσίες της εταιρείας στον κτιριακό τομέα αφορούν σε κτίρια οικιστικού χαρακτήρα (eco living), εμπορικά / επαγγρματικά (eco building) και Βιοτεχνίες / Βιομηχανίες (eco industry). Με την εφαρμογή του συνόλου των υπηρεσιών στα μέχρι σήμερα έργα της εταιρείας στον κτιριακό τομέα, εξοικονομούνται κάθε έτος περίπου 250MWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Η MGD Energy με την εφαρμογή των παρακάτω υπηρεσιών δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου, που βασίζεται στην ολιστική αντιμετώπιση:
Ελέγχω, Παρεμβαίνω, Παρακολουθώ, Συντηρώ.  

Το φάσμα υπηρεσιών που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε κτιρίου ανάλογα με τη χρήση του, είναι το εξής:

  • Τεχνικός Ενεργειακός Έλεγχος Κτιρίου με διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων με διακριβωμένα ιδιόκτητα όργανα της επιχείρησης βάσει αναλυτικών τεχνικών οδηγιών προς το προσωπικό σε όλα τα συστήματα του κτιρίου. Ανάλυση των μετρήσεων και εξαγωγή πιθανών προβλημάτων και δυναμικού εξοικονόμησης του κτιρίου.

  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου που περιλαμβάνει τις απαραίτητες μελέτες των επιλεγμένων παρεμβάσεων, την επιλογή και προμήθεια των υλικών και του εξοπλισμού, καθώς και την υλοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων ( Κτιριακό κέλυφος, Φωτισμός, Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, Θέρμανση-Ψύξη, Ζεστά νερά χρήσης, Αυτοματισμοί, ΑΠΕ ).

  • Ενεργειακή Παρακολούθηση Κτιρίου με εγκατάσταση μετρητών ( ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, νερό ή άλλων μεγεθών για εξειδικευμένες εφαρμογές ) και παρακολούθησή του σε πραγματικό χρόνο. Βελτιστοποίηση της χρήσης του εξοπλισμού και της λειτουργίας του κτιρίου, με εφαρμογή μηνιαίων σεναρίων εξοικονόμησης. Εφαρμογή του αμερικάνικου προτύπου IPMVP (International Performance Measurement and Verification Protocol) στις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εξοικονόμησης που έχει προκύψει μέσω των παρεμβάσεων.

  • Συντήρηση Κτιρίου με σύνταξη πλήρως δομημένου πλάνου λειτουργίας και Συντήρησης του εγκατεστημένου εξοπλισμού, με στόχο τη διατήρηση των επιπέδων εξοικονόμησης που έχουν επιτευχθεί.

  • Προμήθεια Ενέργειας

Η προσέγγιση της MGD Energy είναι μια ολιστική προσέγγιση ουσιαστικής και στοχευόμενης ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού της χώρας μας. Οι υπηρεσίες της εταιρείας λαμβάνουν υπόψη τα προαπαιτούμενα διεθνών πιστοποιήσεων BREEAM, LEED, MINERGY και Passive House σε περίπτωση που το αναβαθμισμένο κτίριο θέλει να λάβει κάποια από τις ανωτέρω διεθνείς πιστοποιήσεις. 

Η MGD Energy έχοντας ενσωματώσει τις πιο σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες έχει δημιουργήσει το σύνολο των υπηρεσιών, οι οποίες συνθέτουν τη βέλτιστη μεθοδολογία ενεργειακής αναβάθμισης ενός κτιρίου. 

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τις Βραβεύσεις και τους Νικητές: http://www.environmentalawards.gr/

 

Νέα

capitalgr

Πηγή: capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/06/2018


H MGD Energy ολοκλήρωσε τη μελέτη εφαρμογής και την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα του τελευταίου πιλοτικού διαγωνισμού της ΡΑΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1MW εγκαταστάθηκε στο Άργος Ορεστικό στο Νομό Καστοριάς και συνδέθηκε στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ την 24/05/2018. Το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΕΝ 62446.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/04/2018


H MGD Energy SA ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, τη μελέτη και την κατασκευή ακόμα ενός έργου Net-Metering ισχύος 67,5 kW. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering αποτελεί επένδυση της εταιρίας «Freddo S.A.» και έχει εγκατασταθεί στη βιομηχανική στέγη των εγκαταστάσεών της στον Άγιο Στέφανο.

Περισσότερα...

sourses hover

Το πρόγραμμα Ενεργειακού Συμψηφισμού ή Net Metering με εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους για κατοικίες και επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί κτίρια με σημαντικές καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα εξοικονόμησης.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις κρίσιμες παραμέτρους επιλογής του κατάλληλου φωτοβολταϊκού συστήματος, καθώς και τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος Ενεργειακού Συμψηφισμού.

Περισσότερα...

mgd icon

H MGD Τεχνική Ενεργειακή ΑΕ, ως εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών escoregistry.gr με αριθμό μητρώου 34 στην υποκατηγορία Α2, χαιρετίζει την κατάθεση του Νομοσχεδίου προς συζήτηση στη Βουλή για την Ενεργειακή Απόδοση και Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ουσιαστικά, πρόκειται για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ, που προβλέπει πως τα κράτη – μέλη θα πρέπει να ικανοποιήσουν σαφείς στόχους εξοικονόμησης μέσω μέτρων ενίσχυσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε νοικοκυριά, κτίρια, βιομηχανίες και μέσα μεταφοράς, από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Την Πέμπτη 29/10 ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου. 

Περισσότερα...

espa1420 ban

Το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, και εντάσσεται στην Επενδυτική Προτεραιότητα 3γ: «Στήριξη της δημιουργίας και της επέκτασης προηγμένων ικανοτήτων για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών».  

 

Περισσότερα...

news-mgd-banner-res

H MGD Τεχνική Ενεργειακή ΑΕ παρακολουθεί και συντηρεί 65 Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς συνολικής ισχύος 20MW.

Η εταιρεία έχοντας αναπτύξει ευρύ δίκτυο Σταθμών Υποστήριξης σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια διασφαλίζει στους επενδυτές την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων και τη μέγιστη δυνατή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των Φωτοβολταϊκών Σταθμών.  

 

Περισσότερα...

EnvironmentalAward Bronze

Η MGD Energy βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2015 για τη σημαντική συμβολή της στην προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών που εξασφαλίζουν βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και του κλάδου της ενέργειας, η MGD Energy ξεχώρισε κατακτώντας το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία: Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών & Σύμβουλοι - Energy Services Companies & Consultants.  

 

 

Περισσότερα...

ypekajpg

Η MGD Energy καταχωρήθηκε στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών με αριθμό μητρώου 34, υπαγόμενη στην υποκατηγορία Α2.  

Ο στόχος της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό με την ανάπτυξη της αγοράς ενεργειακών υπηρεσιών προς τους τελικούς καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχουν οι Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών, οι οποίες, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία, αναλαμβάνουν την υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στις εγκαταστάσεις τελικών καταναλωτών.

Περισσότερα...

qualitynet-logo

Η MGD Energy πιστή στις εταιρικές δεσμεύσεις της για προσαρμοσμένες υπηρεσίες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε εφαρμογής με στόχο την Εξοικονόμηση ενέργειας για κτίρια Βιώσιμα και Ενεργειακά Αποδοτικά, εντάχθηκε στο Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και ενεργών Πολιτών Quality Net

Το QualityNet Foundation (QNF) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που προωθεί την Κοινωνική Υπευθυνότητα, λειτουργώντας ως κοινωνικός διαμεσολαβητής με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Βάση του συνεχιζόμενου αιτήματος  για υπεύθυνη συμπεριφορά στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο και καθοδηγούμενοι από αξίες όπως η διαφάνεια και η ακεραιότητα, υποστηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις, τις δημόσιες αρχές και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, στην προσπάθειά τους να συμπεριλάβουν βιώσιμες πρακτικές στις επιχειρηματικές τους στρατηγικές και στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι, αποσκοπεί να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να εμπνεύσει όλους τους αρμόδιους συμμέτοχους σε ένα συνεχή διάλογο, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.