mgd-banner-geniko

Υπηρεσίες mgd

Βράβευση της MGD Energy στα Environmental Awards 2015

EnvironmentalAward Bronze

Η MGD Energy βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2015 για τη σημαντική συμβολή της στην προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών που εξασφαλίζουν βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και του κλάδου της ενέργειας, η MGD Energy ξεχώρισε κατακτώντας το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία: Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών & Σύμβουλοι - Energy Services Companies & Consultants.  

 

 

 

 

Photo 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MGD Energy κ. Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, δήλωσε σχετικά: " Η σημερινή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για ολόκληρη την ομάδα της MGD Energy. Στόχος μας είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών, υψηλής ποιότητας, με σκοπό να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στους πελάτες μας για κτίρια βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά. Θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε καινοτόμες υπηρεσίες στην ολιστική μας προσέγγιση, οι οποίες θα συμβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην αειφορία και την επιτυχία των πελατών μας ".

Η MGD Energy Τεχνική Ενεργειακή ΑΕ έχει κύριες δραστηριότητες στους κλάδους της Ενεργειακής Αναβάθμισης κτιρίων και στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι πυλώνες ανάπτυξής της είναι η Εξοικονόμηση Ενέργειας μέσω εφαρμογής ενός φάσματος υπηρεσιών και η παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω κατασκευής έργων ΑΠΕ.

Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η εταιρεία έχει κατασκευάσει σχεδόν 9,5MW ΦωτοβολταΙκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας για λογαριασμό πελατών της. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συντήρησης με έργα συνολικής ισχύος 15MW στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και σε άλλες μορφές ανανεώσιμης ενέργειας, όπως η Αιολική και η Βιομάζα. Τα κατασκευασμένα έργα ΑΠΕ της εταιρείας παράγουν κάθε έτος σχεδόν 14500MWh καθαρής ενέργειας. 

Στον τομέα των κτιρίων, η MGD Energy δημιούργησε ένα φάσμα συνδυασμένων υπηρεσιών, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη εφαρμογή ενός συνολικού και ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα κτίριο. Οι υπηρεσίες της εταιρείας στον κτιριακό τομέα αφορούν σε κτίρια οικιστικού χαρακτήρα (eco living), εμπορικά / επαγγρματικά (eco building) και Βιοτεχνίες / Βιομηχανίες (eco industry). Με την εφαρμογή του συνόλου των υπηρεσιών στα μέχρι σήμερα έργα της εταιρείας στον κτιριακό τομέα, εξοικονομούνται κάθε έτος περίπου 250MWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Η MGD Energy με την εφαρμογή των παρακάτω υπηρεσιών δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου, που βασίζεται στην ολιστική αντιμετώπιση:
Ελέγχω, Παρεμβαίνω, Παρακολουθώ, Συντηρώ.  

Το φάσμα υπηρεσιών που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε κτιρίου ανάλογα με τη χρήση του, είναι το εξής:

  • Τεχνικός Ενεργειακός Έλεγχος Κτιρίου με διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων με διακριβωμένα ιδιόκτητα όργανα της επιχείρησης βάσει αναλυτικών τεχνικών οδηγιών προς το προσωπικό σε όλα τα συστήματα του κτιρίου. Ανάλυση των μετρήσεων και εξαγωγή πιθανών προβλημάτων και δυναμικού εξοικονόμησης του κτιρίου.

  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου που περιλαμβάνει τις απαραίτητες μελέτες των επιλεγμένων παρεμβάσεων, την επιλογή και προμήθεια των υλικών και του εξοπλισμού, καθώς και την υλοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων ( Κτιριακό κέλυφος, Φωτισμός, Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, Θέρμανση-Ψύξη, Ζεστά νερά χρήσης, Αυτοματισμοί, ΑΠΕ ).

  • Ενεργειακή Παρακολούθηση Κτιρίου με εγκατάσταση μετρητών ( ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, νερό ή άλλων μεγεθών για εξειδικευμένες εφαρμογές ) και παρακολούθησή του σε πραγματικό χρόνο. Βελτιστοποίηση της χρήσης του εξοπλισμού και της λειτουργίας του κτιρίου, με εφαρμογή μηνιαίων σεναρίων εξοικονόμησης. Εφαρμογή του αμερικάνικου προτύπου IPMVP (International Performance Measurement and Verification Protocol) στις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εξοικονόμησης που έχει προκύψει μέσω των παρεμβάσεων.

  • Συντήρηση Κτιρίου με σύνταξη πλήρως δομημένου πλάνου λειτουργίας και Συντήρησης του εγκατεστημένου εξοπλισμού, με στόχο τη διατήρηση των επιπέδων εξοικονόμησης που έχουν επιτευχθεί.

  • Προμήθεια Ενέργειας

Η προσέγγιση της MGD Energy είναι μια ολιστική προσέγγιση ουσιαστικής και στοχευόμενης ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού της χώρας μας. Οι υπηρεσίες της εταιρείας λαμβάνουν υπόψη τα προαπαιτούμενα διεθνών πιστοποιήσεων BREEAM, LEED, MINERGY και Passive House σε περίπτωση που το αναβαθμισμένο κτίριο θέλει να λάβει κάποια από τις ανωτέρω διεθνείς πιστοποιήσεις. 

Η MGD Energy έχοντας ενσωματώσει τις πιο σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες έχει δημιουργήσει το σύνολο των υπηρεσιών, οι οποίες συνθέτουν τη βέλτιστη μεθοδολογία ενεργειακής αναβάθμισης ενός κτιρίου. 

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τις Βραβεύσεις και τους Νικητές: http://www.environmentalawards.gr/

 

Νέα

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/03/2011

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 9.9kW σε ταράτσα κτιρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου ολοκλήρωσε η MGD Energy στο πλαίσιο του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε Δώματα και Στέγες Κτιρίων».

Χρησιμοποιήθηκαν βάσεις της εταιρίας Schletter GmbH σε διάταξη τραπεζίου που επιτρέπει την ερμάτωση των βάσεων αποφεύγοντας έτσι την διάτρηση της υπάρχουσας μόνωσης.

Περισσότερα...

energypress

Πηγή: Energypress.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/05/2011

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Προμήθειας Ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί η MGD Energy, έχοντας συνάψει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

H HERON γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο μεγάλων και αξιόπιστων επενδυτών:

Περισσότερα...

energiagr

Πηγή: Energia.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/11/2011

Η MGD Energy ανακοίνωσε τη σύνδεση έξι (6) νέων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων συνολικής ισχύος 230 kW.

Συγκεκριμένα:

  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα ισχύος 9.84 kW στην περιοχή: Κρυονέρι Αττικής...
Περισσότερα...

econewsgr

Πηγή: Econews.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2012

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή 2 έργων ισχύος 500kW έκαστο σε Αμπελώνα Λάρισας και Λεύκη Καρδίτσας, 2 έργων ισχύος 100 kW το καθένα σε Μέγαρα Αττικής και Βόλο Μαγνησίας, καθώς και οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 120kW.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2.5 ΜW.

Περισσότερα...

capitalgr

Πηγή: Capital.gr
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2012


Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία MGD Energy. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια Φωτοβολταϊκών γεννητριών συνολικής ισχύος 1ΜWp στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας. Η πρώτη Φ/Β εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος 499,9kWp, θα υλοποιηθεί σε ανοιχτή έκταση στον Αμπελώνα Λαρίσης και θα περιλαμβάνει 2.083 premium Φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P.

Περισσότερα...

bloomberg-news

Conergy AG (CGYK), a German solar-energy company, and Athens-based MGD Energy plan to operate six solar plants in Greece with a total capacity of 3 megawatts, enough to supply 1,100 households.

The plants will supply as much as 4.3 million kilowatt- hours of electricity a year, according to a statement posted on Conergy’s website today.

Solar-power generation in Greece climbed 65 percent to 724.18 watts in the first half of the year, the state-controlled electricity market operator, known as Lagie, said in July.

Περισσότερα...

img-neo-2

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 6,4 kVA, το οποίο εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας APIVITA AEBE στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται ενσωματωμένη ως δομικό στοιχείο (building integrated photovoltaic) στο αίθριο του κτιρίου και αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει ετησίως 9.130 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 6.391 κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερα...

ek-2012

Πηγή: Περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές

Στο οικόπεδο, επιφάνειας μόλις 200τμ, το υφιστάμενο πέτρινο κτίσμα επιφάνειας 60τμ, μετασχηματίζεται σε ένα καταφύγιο μικρών αποδράσεων των ενήλικων μελών μιας οικογένειας. Μια νέα προσθήκη που δεν προσβάλλει το υφιστάμενο οίκημα αποκαλύπτεται πίσω απο αυτό, χωρίς ενοχικές αντιγραφές παλαιών μορφολογικών στοιχείων, δηλώνοντας τη συνέχιση της δράσης, στον ίδιο τόπο.

Έγινε προσπάθεια μεγένθυνσης και εκσυγχρονισμού του μικρού διαθέσιμου χώρου με προσθήκη ενός κτίσματος 60τμ και διάταξη που να επιτρέπει τη λειτουργία: μιας σύγχρονης κουζίνας - τραπεζαρίας, ενός καθιστικού με εστία, δύο υπνοδωματίων με αποκλειστικό λουτρό, ενός λουτρού ξένων , καθώς και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Περισσότερα...

closetheloop

Η MGD Energy συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει η ClosetheLoop με την υποστήριξη του ΣΕΒ:Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του CSR In Greece με θέμα "Ecolabels και Εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο".

Την MGD Energy θα εκπροσωπήσει ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, co-founder και CEO της εταιρείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου "Σύστημα επιλογής Οικολογικής Σήμανσης - Ecolabel Decision Support System (EDSS)", που εκπονείται από την close the Loop σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και η δημιουργία διαλόγου γύρω από τη σημασία της οικολογικής σήμανσης ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις Ελληνικές εξαγωγές.

 

Περισσότερα...

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε τα νέα μας και κερδίστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας.